Köttfärs och linspaj

Till vardags brukar jag göra lite hälsosammare pajer.
Här kommer en variant av köttfärspaj med mycket fibrer.
Måtten är på ett ungefär.
Pajdegen:
50 gram smör eller margarin
1 dl kesella 1%
1 dl grovt dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
Arbeta ihop degen i en matberedare eller med degkrokar.
Låt stå kallt i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga med en gaffel och förgrädde i 200 grader 10 minuter.
Köttfärsröran:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Ca 300 gram nötfärs
1 dl okokta röda linser
1 msk kalvfond
Ett par msk tomatpuré
Ca 1/2 dl chilisås
Salt,peppar,timjan,oregano,paprikakrydda
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
Salt,peppar
Koka linserna i 10 minuter.
Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Finhacka löken och bryn lätt i en stekpanna.
Pressa i vitlöken och låt bryna med.
Ha i köttfärsen och stek färdig.
Rör i linserna med någon dl vatten.
Tllsätt resten av ingredienserna.
Låt puttra i några minuter.
Häll färsröran i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll det över.
Rör in det lite i färsen.
Toppa med riven ost.Gärna parmesan.
Ställ in i ugnen igen i ca 20 minuter tills den fått fin färg.
Servera med en sallad.

Kommentarer
Trackback