Indiska köttbullar

Ingredienser
4 port
400 g nötfärs3 msk ströbröd
1 1/2 dl Arla Ko mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Arla smör
färsk koriander eller persilja
Sås:
1/2 dl vatten
3 dl Kelda klassisk gräddsås
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
Jag gjorde en egen gräddsås istället för keldas färdiga sen tillsatte jag garam masala och gurkmeja precis som i receptet fast utan vatten.
Min gräddsås
2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 1/2 msk kalvfond
Salt,peppar
Ljus maizena redning
Gör så här
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla ca 5 min.Rör i salt, garam masala,vitlök och färsen.
Arbeta färsen smidig och forma till stora,ovala köttbullar.
Stek dem i smör i en stor stekpanna runt om,ca 5 min.
Häll i vattnet och såsen.Krydda med garam masala och gurkmeja.
Låt såsen koka några minuter.

Kommentarer
Trackback