Kebabgryta

3-4 port
Drygt 300 g kebabkött(finns i frysdisken.Jag använde färdig och färdigkryddad)
1 stor gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 näve färska champinjoner
1 1/2-2 förpackningar finkrossade tomater(500 gram)
Ca 1 1/2-2 dl matlagningsgrädde (valfri fetthalt)
1 köttbuljongtärning
1/2-1 msk kebabkrydda (beroende på om man använder färdigkryddat kött eller inte)
Salt,svartpeppar
Gör såhär:
Hacka löken.
Bryn den i en stekpanna och pressa i vitlöken.
Tillsätt champinjonerna och kebabköttet och låt det fräsa någon minut.
Häll sedan i krossade tomater och grädde.
Lägg i buljongtärningen och ha i kryddorna.
Låt puttra i ca 10 min.
Servera med ris,en sallad och gärna en klick turkisk yoghurt för att bryta av det starka lite.

/Veronica
Kommentarer
Trackback