Kalops!

Ca 4 port
Ca 1 kg högrev
2 gula lökar
3-4 morötter
Ca 10 vitpepparkorn
1-2 buljongtärningar
Några lagerblad
Lite salt
Vatten
Mörk maizenaredning
Görsåhär:
Skär köttet i mindre bitar(eller använd färdiga grytbitar av nöt)och skär löken i klyftor.
Bryn kött och lök i en stekgryta tills köttet är genomstekt och löken blivit lite mjuk.
Häll i vatten så att det täcker.
Ha i vitpepparkorn,buljong,lagerblad och salt.
Låt koka upp och koka sedan på ganska svag värme under lock i ca 1 1/2 timme tills köttet är riktigt mört.
Tillsätt morötterna i lite tjockare skivor när det är ca 30-40 min kvar.
Red av med maizena och låt koka några minuter till.
Servera med potatis och kokta grönsaker.
/Veronica
Kommentarer
Trackback