Köttfärspaj


(Ursäkta kass bildkvalité)
Pajdeg:
50 gram smör eller margarin
1 dl kesella 1%
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
Fyllning:
Ca 500 gram nötfärs
Ca 1 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
Kryddor valfri mängd:
*Tacokrydda,(jag hade nästan 1 hel påse)
*Timjan
*Oregano
*Paprikapulver
*Salt och peppar
Ca 1 dl riven gratängost
Äggstanning:
2 ägg
1,5 dl mjölk
Salt och peppar
Gör så här:
1.Sätt på ugnen, 225 grader. Mixa ihop ingredienserna till pajskalet.
Låt degen vila i kylen en stund.Tryck sedan ut den i en form.
Nagga botten med en gaffel .
2. Förgrädda skalet cirka 8 minuter. Koka linserna.
Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och pressad vitlök. T
Tillsätt kryddor, tomatpuré och de kokta linserna. Koka ihop.
Vispa ihop äggstanningen.Häll köttfärssåsen i pajskalet och häll över äggstanningen och strö över osten.
3. Tillaga i 225 grader i ca 20-25 min. Känn på äggstanningen med en gaffel, pajen är klar när fyllningen är lite fast.
Servera med en god sallad.
/Veronica
Kommentarer
Trackback