Sambal oelekgryta med ris och stekta bananer

3-4 port
Gryta:
Ca 5,600 gram fläskfilé eller fläskytterfilé
2 små burkar lättcremefraiche
1 matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
Ca 3 tsk sambal oelek(mer om man vill ha det jättestarkt)
Salt,peppar
Ljus maizena redning
Gör såhär:
Skär köttet i bitar och bryn i en gryta tills dom är genomstekta.
Häll på cremefraiche och matlagningsgrädde och smula sedan i buljongtärningen.
Salta,peppra och ha i lite sambal oelek i taget och smaka av tills du tycker att det är lagom starkt.
Red av såsen med lite maizena.
Stekta bananer:
Ca 2 bananer
Mjöl
Vatten
Olja
Gör såhär:
Halvera bananerna och skär dom sedan mitt itu.
Blanda vatten och mjöl till en smidig smet och doppa bananerna i det så att dom blir helt täckta.
Stek sedan bananerna i en stekpanna med olja tills dom blir gyllenbruna.
Serveras med ris och en sallad.
/Veronica
Kommentarer
Trackback