Lax med västerbottenost och citron

Såg detta recept i en tidning men kom inte ihåg exakta mått så jag gjorde lite på känn och ändrade lite.
Jag räknar 1-2 laxbitar per person och på 3 laxbitar hade jag:
Ca 1 dl riven västerbottenost
Ca 2 msk rivet skal från citron
Ca 2 msk solroskärnor(ska egentligen vara hasselnötter)
Citronpeppar
Blanda ihop riven västerbottenost,rivet citronskal och solroskärnor.
Smörj en ugnsform och lägg i så många laxbitar du behöver.
Klappa in ostblandningen på fisken och sätt in i ugnen i ca 10-15 min 225 grader.
Servera med t.ex pressad potatis,kokta grönsaker och en kall citronsås.
Kall citronsås:
Ca 2 dl turkisk yoghurt
Saften från 1/2 citron
Ca 1 tsk flytande honung
Lite salt och peppar.

/Veronica
Kommentarer
Trackback