Falafel med bulgur och tzaziki

2-3 port
1 burk kikärtor
2 msk mjöl
1 gul lök
1 ägg
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 krm cayennepeppar
1 1/2 tsk salt
Ev ströbröd ,sesamfrön
Blanda alla ingredienser i en matberedare/mixer.
Tillsätt lite ströbröd om smeten är för lös.
Forma till bollar eller biffar och doppa i sesamfrön.
Stek på medelvärme tills dom är gyllenbruna.
Servera i pitabröd med sallad och tzatsiki eller med bulgur till.

Tzatsiki
2-2 1/2dl matyoghurt,cremefraiche,turkisk yoghurt eller liknande
En bit gurka(lite mindre än 1/2 kanske)
1 vitlöksklyfta
Några droppar citron
Salt,peppar
Riv gurkan på ett rivjärn och ha i den i yoghurten.
Pressa i vitlök och ha i resten av ingredienserna.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen stå och dra i kylskåpet med plast över en stund innan den ska serveras.
/ Veronica
Kommentarer
Trackback