Chokladmuffins

Ingredienser för cirka 15 muffins:
För mig blev det 12.
Jag använde muffinsformar.
100 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200-225 grader
Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver.
Häll ner mjölblandningen i ägget och sockret.
Vänd till sist ner matfettet.
Ställ muffinsformarna på en plåt.
Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver.
Häll ner mjölblandningen i ägget och sockret.
Vänd till sist ner matfettet.
Ställ muffinsformarna på en plåt.
Gärna en muffinsplåt så håller de formen.
Fyll dem till 3/4 med smet.
Grädda muffinsen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Prova med en sticka.Är stickan torr är dom klara.
Grädda muffinsen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Prova med en sticka.Är stickan torr är dom klara.
Kommentarer
Trackback