Brytbröd med parmesanost

Ingredienser
25 g jäst
2 dl kall mjölk eller vatte
1/2 dl olivolja
2 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
Pensling:
ägg
vallmofrö
Gör så här:
Lös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke.
Tillsätt resten av mjölken, oljan, osten och saltet.
Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta till en smidig deg ca 5 minuter.
Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme.
Tag upp degen på lätt mjölad bänk och arbeta den.
Rulla ut degen till en längd och skär i 15 lika stora bitar (för 15 bitar).
Forma dem till runda bullar. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
Låt bullarna jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200° C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt brödet svalna på galler.