Saffranspannacotta med björnbär

- 1/2 paket saffran
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk salmbärs- eller björnbärssylt
- Salmbär eller björnbär till garnering
Tillagning:
Låt gelatinbladen ligga i lite kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde,saffran,socker och vaniljsocker i en kastrull. Ta sedan av den från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen så att de löses upp och låt sedan svalna några minuter. Lägg en klick sylt i botten på 4 glas. Häll försiktigt gräddblandningen över sylten och ställ glasen i kylen i minst 4 timmar. Garnera med lite bär och servera.
Jag smälte vit choklad och lät det stelna på ett bakplåtspapper i frysen.
Tog sedan ut stjärnor med ett pepparkaksmått och dekorerade med de,björnbär och marsipantomtar.
Kommentarer
Trackback