Cake pops med pepparkaka


Ingredienser
ca 10 st
Klubbpinnar (grillpinnar eller blompinnar går fint)25 pepparkakor, ca 125 g
1 dl kesella
200 g mörk choklad, minst 55%
strössel
Gör så här:
Krossa pepparkakorna ganska grovt med händerna.Blanda krosset med kvarg tills smeten är ordentligt blandad och ganska fast. Rulla degen till bollar. Smält chokladen i mikro.
Sätt en pinne i varje boll och doppa försiktigt i chokladen. Rulla sedan i strössel och ställ dem i ett högt glas eller en mugg att stelna.
Tips! Ställ in bollarna i frysen när dom rullats så att dom blir ordentligt kalla. Då håller dom sig uppe på pinnen. Risken är annars att dom glider ner.Doppa sedan i chokladen.
Jag mixade kakorna i en matberedare.Missade att dom skulle krossas grovt med händerna men det blev gott. Smakade som pepparkaksdeg :-)
Kommentarer
Trackback