Kycklingpaj med cashewnötter och ananas

Denna paj var verkligen supergod och lite annorlunda eftersom det är nötter i pajdegen.
Pajdeg:
1 dl cashewnötter
2 3/4 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
Ca 500 g kycklinglårfilé eller färdigstekt salladskyckling
2 msk smör
1 purjolök
1 liten burk skivad ananas i juice,220 g
1/2 dl hackade cashewnötter
Äggstanning:
3 ägg
1/2 dl ananasspad
2 dl cremefraiche
2 tsk curry
Salt,svartpeppar
2 dl riven cheddarost
Garnera med:
1 paket bacon,140 g
1 msk strimlad persilja(Det hoppade jag över)
Gör såhär:
Lägg cashewnötter,mjöl och bitar av smöret i skålen till matberedaren.
Kör till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och kör smulorna till en degboll.
Ta upp och tryck ut degen i en pajform.
Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min.
Skär kycklinglåren i bitar och stek i en stekpanna med smör.
Tillsätt skivad purjolök.
Häll av ananasspadet i ett mått.
Spara 1/2 dl.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i 10 min.
Lägg kyckling,purjolök och ananas i bitar i skalet.
Vispa samman ägg,ananasspad,cremefraiche och curry i en skål.
Salta och peppra.
Blanda ner riven ost.
Häll blandningen över fyllningen.
Strö över hackade cashewnötter och grädda pajen i dedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Skär baconet i strimlor och stek i en stekpanna till de blir knapriga.
Låt rinna av på hushållspapper.
Strö över pajen vid servering tillsammans med persilja.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Trackback