Örtmarinerade kycklingspett med kall basilikasås

Denna marinad räcker till 900 g kyckling.
1/2 dl olivolja
Skalet och saften av 1 citron
1-2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk basilika
1/2 dl persilja
Salt,peppar
Lägg allt i en matberedare och mixa ihop till en grön smet.
Skär kycklingfiléerna på längden i 2 delar.
Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en påse.
Gnugga in marinaden ordentligt och låt ligga i kylen i ca 1 dygn.
Lägg grillspett av trä i blöt en stund innan kycklingen träs på så att dom inte börjar brinna..
Grilla gärna på ute grill men det går även att steka eller köra dom i ugnen.

Såsen(Ca 4 port):
Ca 4 dl turkisk yoghurt/cremefraiche/gräddfil etc...
Resten av basilikan ca 1/2 kruka
1-2 vitlöksklyftor
Lite salt och peppar
Lägg i en matberedare/mixer.
Mixa till en slät sås.
Låt stå kallt en en stund innan servering.
Gärna några timmar så att smakerna verkligen sätter sig.
Servera spett och sås med t.ex en pastasallad.

Kommentarer
Trackback